• banner1
 • banner2
 • banner3
 • banner4
 • banner5
 • Élvezze a görög tenger szépségét
  Fedezze fel a tengerpartot, mártózzon meg a páratlan élményt nyújtó görög tengerben!
 • Részletre is!
  Hívjon a részletekért:30/518-6224
 • Kirándulás Platamon várához!
 • Élvezze a görög tenger szépségét
  Fedezze fel a tengerpartot, mártózzon meg a páratlan élményt nyújtó görög tengerben!
 • Lakókocsis nyaralás Görögországban
  A lassan mélyülő homokos tenger kisgyermekkel utazók részére ajánlott.

platamon_200

Platamonas
Platamonas (Panteleimon) halászfalu a tengerpart mentén helyezkedik el, stradja apró kavicsos, néhol homokos részek is vannak. Fürdésre kiválóan alkalmas, tiszta.. A településen számtalan étterem és szuper market áll a vendégek rendelkezésére. A település nagyon hangulatos, csendes pihenésre alkamas. A településről kiváló kirándulási lehetőséggek vannak: Neoi-Pori, turista paradicsom, üdülőcentrum,hosszan elnyuló homokos tengerparttal, Platomonas vára,  1 óra gyaloglásra. Távollabi lehetőségek az Olympos hegy, Litohoro, Dion, Szkotina kiváló strand a vár tövében. Mindenkinek aki megteheti, látogassa meg ezt a helyet, szerintem megéri.

A kemping környéke:

Platamonas halászfalu:

Platamonas Óváros

Érdemes ellátogatni az óvárosba, mert a hegyről gyönyörű kilátás nyílik Platamonas városára. Autóval megközelíthető, parkírozó várja a látogatókat. Megnézhetjük régen milyen házakban éltek az itt lakók. Suvenír, étteremben várja az ide látogatókat.

 

Platamonas vára
Platamon vára megközelíthető autóval az autópályáról, a falvak közötti kisebb forgalmú utakról, illetve helyi busszal. Nei Poriból a buszjegy 1,60 Eur, de lehet utazni Platamonból és Kateriniből is. Egy köves úton lehet felsétálni a várhoz. A várat a falakon kívül, a falak mentén körbe lehet sétálni. Érdemes is, hiszen feledhetetlen panorámában lehet részünk.A lényeg, hogy aki közelben nyaral, mindenképpen látogasson el ide. Platamonasból gyalog is megközelíthető a vár. Babér- és füge-fák, gyönyörű öblök, a tengerbe lógó hal taverna, az olimposzi jéghideg forrásvíz és még sok érdekesség vár azokra, akik gyalog is megteszik ezt az utat. Rengeteg élménnyel lehet gazdagodni.

Leptokaria
Leptokaria-t ajánlom azoknak a kedves vendégeinknek, akik szeretik a nyüzsgő kisvárosokat. Sokféle szórakozási lehetőség található itt: presszók, tavernák, diszkók, büfék. Érdemes megkóstolni a sült kukoricát és a birkahúst is. Vásárlási lehetőség is akad bőven, szupermarketek, butikok és mindenféle üzlet. A strand nagyon szép, változatos parttal, néhol kavicsos, néhol homokos, és napernyőkkel, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. Az ókori kultúra kedvelői megtekinthetik a bizánci templomokat és a Nagyboldogasszony kolostort a városban.Összefoglalva Leptokaria egy tipikus görög üdülőfalu, ahol mindenki megtalálhatja a számára megfelelő szórakozási lehetőséget.

Nei Pori
Nei Pori egy hagyományos üdülőfalu az Olymposi rivérán, közel a Tempi-völgyhöz, az Olympos lábánál. A falu folyamatosan fejlődik és terjeszkedik, leginkább apartmanokkal. Az utcái szélesek, leginkább a turisták kényelmére van berendezkedve. Mindenfelé apartmanok, hotelek találhatók. Üzletek a belső utcákban, de leginkább az Olimpiu-n találhatóak szupermarketek, szuvenír, szőrmebolt és pékség. Nei Pori csodálatos homokos partja mellett húzódik a sétáló utca és mellette a Poseidonos utca tavernák sokasága várja a vendégeket. Nei Pori-tól egész Platamonasig elér a parti sétány. S mellette a gyönyörű homokos és széles part található. A víz lassan mélyül, viszont Platamonas felé közeledve a parti víz kezd kavicsosodni. Nei Pori-ból csodálatos látvány tárul az Olympos csúcsára és Platamonas várára. Platamonasba az úton közlekedő kis vonattal is el lehet jutni. Nei Pori központja a templom. Mindent onnan a legegyszerűbb mérni, megtalálni. Minden pénteken a templom mellett piacnap van, ahova érdemes kilátogatni. Helyi gyümölcsök, olívabogyó, illetve rengeteg ruha árus van.

Tempi völgy
Az Olimposz és az Ossza hegység között terül el ez majdnem 10 km hosszú szakadékokkal tagolt szoros. Ma itt vezet keresztűl az E75-ös út. Már a régi idők óta fontos útvonal vezetett át rajta, hiszen a völgyön át vezető út köti össze Észak Görögországot a Déli országrésszel. Az ókorban a Persza, Xerkszész uralkodó csapatai itt törtek be Athén felé, késöbb 1941-ben a Német megszálló csapatok ugyanitt hatoltak be, ennek az emlékére van egy emlékmű is. A magas sziklák alatt folyik keresztül a Pineosz folyó, melynek partján zölddel a természet, és sok babérfát is találhatunk. A legenda szerint Daphné Apollón szerelme elől ide menekült és babérfává változott. Daphné neve jelentése babér.
Daphné forrása a völgy közepén fekszik. Itt van autóparkoló, kisebb bazárféle. Egy függőhídon átsétálva jutunk át az Agia Paraszkevi barlangkápolnához. Állítólag aki alatt megremeg a híd annak nem tiszta a lelkiismerete, de gyakorlatilag megremeg az erős léptek alatt hiszen függőhíd. Itt a fenti kutakból ha vizet merítünk állítólag megfiatalodunk. Aki még nem ivott természetes folyóvízből, itt  megteheti. A híd alatt a hegy gyomrából tör fel egy nagyon tiszta vizű patak.

Olympos hegy
Olympos az istenek lakhelye, Görögország legmagasabb hegysége, amely az ország északi részén, Thesszália és Makedónia határán emelkedik. A legújabb mérések alapján 2918,8 méteres magasságával Hellász legmagasabb hegye és egyike Európa legmagasabb csúcsainak is. Az ide látogató turisták, vagy hegymászók a hegy lábánál fekvő Litochoróból, azaz az Istenek városából indulhatnak a Zeusz trónjának is nevezett csúcs meghódítására. 

A görög mitológia elbeszélései alapján az istenek lakhelye az Olümposz legtetején volt. Itt élt a 12 olümposzi isten, azaz a Dodekatheon. Vezetőjük Zeusz volt, az időjárás, a mennydörgés és a villámok istene, aki a Mitikasz csúcson levő trónjáról uralkodott.
Az Olümposz földi paradicsom a hegymászók és a túrázók számára. Ha valaki túrára indul, gondoskodjon róla, hogy legyen nála elegendő víz, élelem, a meleg és az eső elleni védekezéshez fontos eszközök , na és persze egy jó térkép!

Érdemes ide ellátogatni, szinte belelehet harapni a tiszta levegőbe.

Litochoro
A festőien szép fekvésű és vendégszerető kisváros az Olympost megcélzó kirándulók kedvelt kiindulópontja. Litochoro az Enipeas völgyének bejáratánál található, mely a „Zeusz kádjának” is nevezett vízesésig vezet. Innen indul az egyik turistaút is (E4), melyen az Olympusz csúcsai felé elindulhatunk. A város nevét a kőfaragókról kapta, szinte az egész falu kőből épült. A hegyi települések egészen más hangulatúak, mint a tengerpartiak, mindenképp megéri a kitérőt.A kilátás mind a tenger, mind a hegyek felé káprázatos.

Dion
Az ősi Dion az Olympos lábainál fekszik, a tengerparttól 5 km-re. Makedóna szent városa a kultúra központja volt, alapköveinek letétele óta, ezer esztendőn keresztül. A település második fénykorát a római megszállás alatt az i.sz. II és III. sz. között élte. Az ötödik században özönvizek és földrengések pusztították el. A megrettent lakosok az Olympos magasabb területeire menekültek. A város romokba dőlt, és nagy része még mindig a föld alatt van. A régi anfiteátrum körül egy modern üléssor épült, így az ősi színpad napjainkban is színi eseményeknek ad teret. Az itt feltárt leletek egy része Tesszalonikiben látható, ennek ellenére a fedett és szabadtéri kiállítás is szemet gyönyörködtető. Sajnos ide sem szerveznek mindig utakat, de közelsége okán könnyen megközelíthető akár biciklivel is.

Meteorák
A Meteorák a legnevezetesebb látnivalók egyike Görögországban. A környék tele gigantikus torony- és csipke alakú sziklákkal. Maguk a sziklák egyenként 100–150 m magasak.
A Meteora (görög szó) "levegőben levegőt" jelent. A sziklák elnevezése nem véletlen, valóban az égbolt közelében keresendők a csúcsok.
Meteorákon huszonnégy bizánci kolostor található, melyek egyenként 600 évnél idősebbek – a környék ennek köszönhetően igen híres zarándokhellyé vált. A kolostorok közül ma már csak ötöt használnak a szerzetesek.
Maguk az épületek elszórtan, csaknem 300 m magasan, tűhegyes, alig megközelíthető, meredek hegycsúcsokon helyezkednek el.
1920-ig az épületeket csak létrákon lehetett megközelíteni. A létrák egyenként 30 méteresek, vagy ennél magasabbak voltak, némelyeket a sziklákhoz rögzítették. Ma már hosszú, sziklába vájt lépcsősorokon és mély szakadékokat áthidaló hidakon bárki elérheti az épületeket.

Kalampaka
Kalampaka városában a Meteorák lábánál találunk két ikonkészítő műhelyt. Itt lehetőség van belekukkantani az igazi Ikonkészítő mesteremberek munkáiba. A kézzel készült ikonok a legdrágábbak, de a legszebbek is. Érdemes legalább csak megtekínteni az ikonokat, ha ügyesek vagyunk a mi Szent Istvánunk ikonját is megtalálhatjuk. Vásárolni lehet, érdemes, de nem feltétlenűl olcsó árakkal találkozunk.

Görögországi képek